Šéf mosteckých strážníků a lídr Suverenity čelí závažným obviněním

Most – Ředitel mostecké městské policie, zastupitel a lídr strany Suverenita v Ústeckém kraji Bronislav Schwarz byl obviněn ze závažných trestných činů. Trestných činů se měl dopustit v roce 2006, kdy ještě jako policista asistoval u vyklízení bytů v Mostě. Do jednoho z nich podle obvinění vnikl bez povolení. Jeho obyvatele nechal spoutat a zavřít do cely. Muž byl propuštěn až po několika dnech po zásahu státního zástupce.

Bronislav Schwarz často říká, že darebáci patří za mříže. Teď mu ale hrozí, že ve vězeňské cele skončí on sám. Krajský státní zástupce Jiří Křivanec hovoří o zneužívání pravomoci, omezování osobní a porušování domovní svobody.

Šéf mosteckých strážníků však trvá na své nevině. Do bytu prý vnikl proto, že šlo o doupě narkomanů, kde byla varna pervitinu, a muže umístil do cely, aby ochránil ostatní nájemníky v domě. Podle Schwarze stojí za povšimnutí, že kauza se vynořila až po čtyřech letech, v době jeho vstupu do politiky.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Mostecký primátor Vlastimil Vozka o odvolání ředitele strážníků z funkce zatím neuvažuje, alespoň dokud nebude rozhodnuto o vině. Stejný názor jako mostecký primátor má i Jana Bobošíková, předsedkyně strany Suverenita: „My ctíme presumpci neviny a pan Schwarz nebyl pravomocně odsouzen. Má naší naprostou důvěru i vzhledem k tomu, jakým způsobem pracují orgány této země v činném řízení.“

Jana Bobošíková potvrdila, že Bronislav Schwarz lídrem kandidátky její strany v Ústeckém kraji zůstane. Soudní líčení, které by mělo o vině policejního ředitele rozhodnout, začne už 15. dubna.