Na Chebsku vyhořel penzion

Cheb - V Dolních Dvorech u Chebu v noci hořel penzion, který se nacházel v areálu bývalého kasina. Požár částečně zničil tři budovy. Výše škody se zatím odhaduje na zhruba dvacet milionů korun. Příčinu požáru kriminalisté vyšetřují. V tomto případě nevylučují rovněž úmyslné zapálení.

Hořet začala nejprve střecha jednopatrové budovy penzionu. Oheň se postupně rozšířil na další dvě budovy v blízkosti bývalého kasina. „Požár vypukl v půl dvanácté večer. Na jeho hašení se podílelo sedm jednotek hasičů, hasební práce byly ukončené až po osmi hodinách ráno, při události nedošlo k žádnému zranění,“ rekapituluje mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Alena Ryvolová.

Areál stojí uprostřed polí za městem. Dříve to byla částečně drůbeží farma. Později ji vietnamští majitelé přestavěli na penzion a hernu. Dopoledne na místo přijeli vyšetřovatelé, aby odebrali vzorky na expertizu. I přesto, že se jednalo o jednoduché stavby, odhadují majitelé, že došlo k velkým škodám. „Jednou z možných verzí, kterou kriminalisté prošetřují, je úmyslné zapálení. Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na částku dvacet milionů korun,“ uvádí mluvčí Policie ČR Karlovarského kraje Pavel Valenta.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Před dvěma týdny ve stejném areálu policisté v rámci noční akce „bezpečná lokalita“ objevili rozsáhlou pěstírnu marihuany s více než tisícovkou rostlin. Byl to dosud jeden z největších nálezů tohoto druhu na Chebsku.