Pár školy 2010 má v Sadské své vítěze

Sadská – Neobvyklou soutěž uspořádala základní škola v Sadské na Nymbursku. Volil se tu Pár školy 2010. Oproti podobným soutěžím, jako je například volba miss, museli žáci zúročit i své znalosti ze školy. Dva měsíce pracovaly týmy žáků na projektu s tématem olympijských her a plnily nejrůznější úkoly. Na veřejné klání se totiž mohlo probojovat jen 16 nejlepších dvojic. Devítičlenná porota vybírala tu nejpohotovější a nejoriginálnější.

Páry musely ukázat, co o olympiádě zjistily, a že patří mezi týmové hráče. Nechybělo pózování při módní přehlídce a originální představení dvojice. Oblíbenou postavou olympijských scének byla Martina Sáblíková. Volné disciplíně pak vévodily tanec, básničky a zpěv.

Předsedkyně poroty Eva Jurinová popsala, že soutěž nebyla o jednotlivcích. Každý se naopak snažil podržet toho druhého z páru. Po tříhodinovém klání porota rozhodla. Párem školy za 1. stupeň se stali Anna Šubrtová a Matyáš Balaš. V kategorii starších žáků zvítězila Tereza Žánová s Petrem Krátkým.

Reportáž Ivany Šmelové (zdroj: ČT24)

„Nejtěžší bylo nacvičit poctu našim olympionikům nebo sestříhat hudbu,“ sdělili představitelé staršího páru. Pro ten mladší pak prý bylo nejtěžší vymyslet disciplíny a usmívat se. Za rok čeká vítězné páry nelehký úkol – v příští soutěži totiž zasednou do poroty.

Průběh klání
Zdroj: ČT24