Senioři ze Sokolova dostali bezpečnostní balíčky se slzným sprejem

Sokolov – Sokolovská radnice spustila internetový portál Bezpečné město. Lidem zde nabízí řadu důležitých informací a hlavně kontakty na policisty, strážníky a zastupitele. Nadstandardní služby město dlouhodobě nabízí seniorům, kteří jsou obětí podvodníků a zlodějů nejčastěji. Naposledy dostali od strážníků bezpečnostní balíčky, které kromě důležitých kontaktů obsahují i pomůcky k vlastní obraně a zajištění bytu. Podobný bezpečnostní portál spustila nedávno i Plzeň.

Balíček pro seniory je součástí projektu Bezpečné město. Do dnešního dne ho dostalo asi 200 důchodců. „Dostala jsem řetízek, kukátko, bezpečnostní pípátko a taky sprej,“ řekla ČT seniorka Mariana Šmídová. Sokolov se v rámci projektu rozdělil na 9 okrsků s konkrétním policistou, strážníkem a zastupitelem, na které se lidé mohou obracet.

„Občany samozřejmě nejvíc trápí ty každodenní problémy, jako je rušení nočního klidu, znečišťování města, poškozování majetku nebo parkování,“ uvedl velitel Městské policie Sokolov Petr Kubis.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Nový bezpečnostní portál, který spustila radnice, slouží k usnadnění komunikace. Projekt podpořilo i ministerstvo vnitra. Řediteli odboru bezpečnostní politiky Martinu Linhartovi se líbí především to, že Sokolov dokázal propojit nejen obecní a státní policii, ale město jako celek.