Redakce školních televizí se sešly v Příbrami

Příbram – Na půdě příbramského gymnázia se letos koná už druhý ročník akce s názvem Setkání školních televizí z celé republiky. Jak se dělá televize, to je téma letošního setkání. Připraveny jsou tvůrčí dílny i besedy s odborníky z České televize. Letos se do Příbrami vypravilo šest amatérských školních televizí ze všech koutů republiky. Dorazili studenti z Prahy, Brna, Kolína, Chomutova nebo Broumova.

Alena Zárybnická studentům vysvětluje, jak vzniká relace o počasí, moderátor Bohumil Klepetko zase prozrazuje perličky ze zákulisí.

„Každý měsíc připravujeme zpravodajství, kde shrnujeme, co se událo a co nás čeká na naší škole, vysíláme ráno před vyučováním, o velké přestávce a potom i odpoledne. Také dáváme zprávy k dispozici místní regionální televizi,“ prozradila šéfredaktorka GymTv Příbram Věra Hauptmannová. Marek Lichter z Gymnázia Broumov říká, že broumovské příspěvky jsou umísťovány i do projektu ČT Digináves.

Reportáž Lucie Komňacké (zdroj: ČT24)

Setkání školních televizí bude pokračovat sobotním programem. Povyprávět studentům své zkušenosti přijde například bývalý americký zpravodaj ČT Roman Bradáč. Připraveny jsou i technické workshopy – třeba jak ovládat kameru nebo způsob práce s obrazovým střihem.