Na zlínském náměstí vzplála žena, zemřela v noci v brněnské nemocnici

Zlín - Na zlínském náměstí Míru včera odpoledne hořela žena. Totožnost ženy zatím není známá, ani to, jestli šlo o pokus o sebevraždu nebo  o nešťastnou náhodu, žena totiž byla kuřačka. Na místě se našla láhev od lihu a zapalovač. Lidé z nedaleké restaurace a také z magistrátu ji hned vyběhli hasit, podařilo se jim to za pomoci mokrých ručníků.

Žena utrpěla popáleniny druhého a třetího stupně na 80 procentech těla. „Lékaři ARO Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně nyní bojují o její život,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan. Na místě neštěstí jsou kriminalisté, doplnila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková. „Žena seděla u kašny na lavičkách. Podle svědků kouřila a nikdo si nevšimnul, že by byla něčím politá, ani že by to zavinil někdo jiný,“ uvedla Bartíková. Na místě zasahovali i hasiči.

Podle mluvčí policisté tuší o koho jde, nicméně totožnost zjistí až po příjezdu kriminalistického technika. Ten musí nejdříve celé místo zdokumentovat, a poté se policisté mohou podívat do kabelky, najít doklady a zjistit totožnost ženy.

„Vrtulník ženu přepravil v kritickém stavu do brněnského popáleninového centra,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan. Tam ale žena v noci zemřela, potvrdila to mluvčí fakultní nemocnice Brno Anna Mrázová.