V ostravské Bedřišce opět zasahovala policie

Ostrava - Ostravská osada Bedřiška se opět stala dějištěm policejní akce. Právě tam měl občas působit muž, kterého ostravský Toxi tým zadržel a už také obvinil z výroby pervitinu. Lidé v Bedřišce si už čtvrt roku všímají pohybu neznámých osob i aut. Ostražití jsou od březnového žhářského útoku na místní dům - z pokusu o vraždu byli obviněni dva sousedé. Muž obviněný tentokrát z výroby drog už je ve vazbě.

Zdánlivý klid letního podvečera ruší kolona policejních aut i kriminalisté v rukavicích. Obyvatelé jednoho domku jsou ze všech návštěv viditelně nervózní. Celá Bedřiška je na nohou - domovní prohlídka končí, policejní vůz odváží i spoutaného muže. „Ovšem nevíme, kdo to byl, nebyl to majitel toho bytu ani jeho syn,“ tvrdí předseda občanského sdružení Bedřiška Antonín Baláž. Policie pak potvrzuje - 46letý muž, který se pohyboval na různých místech, byl už obviněn.

„Zadržený muž byl obviněn pro zvlášť závažný zločin, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami,“ upřesňuje mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Jde o pervitin - to je jediný detail, který zatím kriminalisté prozradili. Že se tady něco děje, místní lidé tušili už dlouho a všímali si, kdo se v ulici pohybuje.

„Za den tady prošlo pět až deset lidí, o kterých bylo známo, že drogy užívali nebo užívají dodnes,“ řekl předseda občanského sdružení Bedřiška Antonín Baláž. „Máme děti a máme strach nechat je jen tak si tady hrát. Jsme rádi, že policie přijela a že to tady řeší,“ dodává. Obviněného navrhli policisté umístit do vazby.

  • Kriminalista v rukavicích autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1821/182079.jpg
  • Policejní vůz odváží spoutaného muže autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1821/182080.jpg