Zloději v Ostravě okradli děti z dětského domova

Ostrava - Nemilé překvapení čekalo na děti z dětského domova v Ostravě. Neznámý zloděj jim ze zahrady ukradl skluzavky i plastové domky. Škoda jde do desítek tisíc korun. S žádostí o pomoc se policisté obracejí na případné svědky události. Jakékoliv informace mohou podat na lince 158. Pokud bude pachatel dopaden, hrozí mu za krádež až dvouleté vězení.

Děti se budou muset obejít bez dvou domečků, prolézačky a skluzavky. Zloděj nejprve vše pečlivě rozebral a po částech postupně odnesl.

Škodu policisté vyčíslili na více než třicet tisíc korun. I když zloděj některé části dětských domečků odnést nestačil, plastové stavby už není možné dát zase dohromady. „Ty domečky jsou originální díla a náhradní díly se neprodávají, čili pokud zloděj ukradl spojovací materiál, ten je samostatně nepoužitelný a my pak máme nepoužitelné díly. Musíme teď vše koupit nové, protože páni zloději to určitě nevrátí,“ říká rozhořčeně ředitel dětského centra Domeček Zdeněk Novotný.

Zatím není jasné, proč zloděj ukradl části plastových domečků. Policie vyšetřuje několik verzí. „V současnosti prověřujeme v podstatě také motiv pachatele, zda například mohl hračky použít pro vlastní potřebu a chtěl je možná instalovat doma na zahradě, ale samozřejmě v úvahu připadají také další verze,“ potvrdila mluvčí PČR Ostrava Gabriela Holčáková. Po pachateli policisté stále pátrají, a proto žádají svědky, kteří mohou k věci podat jakékoliv informace, aby volali linku 158.

  • Dětský domeček se skluzavkou autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1825/182484.jpg
  • Místo, kde stál domeček pro děti autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/19/1825/182486.jpg