Třebíč chce zřídit městský televizní infokanál

Třebíč – Třebíčská radnice by chtěla co nejdříve zahájit vysílání vlastního televizního informačního kanálu. Chce ho zprovoznit už v září, ještě před komunálními volbami. Nezvykle krátké výběrové řízení ale kritizuje opozice. Podle ní je řízení připraveno na míru jedinému zájemci. Zakázku město vyhlásilo 30. července a už 11. srpna chce mít na stole nabídky.

Opoziční zastupitel Pavel Heřman si podle svých slov nemyslí, že město potřebovalo v současné době takové médium. S nápadem zřídit městský televizní infokanál přišel starosta Ivo Uher. Odmítá, že by měl vysílat předvolební propagandu, jak tvrdí opozice. Náplní má být videotext, živé záběry z webových kamer a reportáže o dění ve městě.

Tištěný třebíčský zpravodaj, který takovou funkci zastává nyní, radnici ročně stojí tři čtvrtě milionu korun. Stal se už několikrát terčem kritiky za to, že opozici nedává žádný prostor. Zastupitelé se bojí, že stejná situace nastane i v případě televizního infokanálu. Volají proto po zrušení veřejné zakázky.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

„Připravit si předvolební propagandu za dva miliony korun měsíc před volbami, to mi přijde neuvěřitelné,“ podotkl opoziční zastupitel Daneš Burket. Starosta spekulace o předvolební kampani stávající politické reprezentace na radnici odmítá. Předpokládá, že výběrové řízení skončí úspěšně, rušit se nebude a TV vysílání začne 13. září.