Při cvičení hasičů na mošnovském letišti se převrátila cisterna

Mošnov (Novojičínsko) - V areálu letiště v Mošnově na Novojičínsku odpoledne havarovali hasiči. Cisterna se během nácviku zásahu převrátila a šest členů posádky utrpělo zranění. Nejvážněji zraněného hasiče přepravil vrtulník do ostravské fakultní nemocnice. Událost vyšetřuje policie. Řidič hasičského vozu je podezřelý z ublížení na zdraví. „Vzhledem k tomu, že se nehoda stala na letišti, což není běžná komunikace, neřešíme událost jako běžnou dopravní nehodu. Proto se případem zabývají kriminalisté,“ vysvětlil mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

Na letišti dnes odpoledne cvičili tamní hasiči a jednotka z Nového Jičína. Během jízdy se ale cisterna převrátila na bok. Hasiči pak vozidlo postavili na kola pomocí hasičského vyprošťovacího speciálu Mercedes Bizon a hasičského automobilového jeřábu. 

„Všichni pacienti, které posádky ošetřovaly, byli při vědomí a v době zásahu mimo přímé ohrožení života,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. 

Osmadvacetiletý muž utrpěl při nehodě poranění horní končetiny. „Na místě ale záchranáři nemohli vyloučit poranění páteře. Proto jsme jej po poskytnutí první lékařské pomoci nechali transportovat vrtulníkem do Ostravy,“ vysvětlil Humpl. Dodal, že další dva muži ve věku 40 a 29 let utrpěli lehká až středně těžká zranění. „V prvním případě šlo o poranění hlavy a horní končetiny, ve druhém o poranění končetiny,“ řekl. Další hasič utrpěl lehké poranění ruky. Jeho dva kolegové vyvázli jen s oděrkami a jejich převoz do nemocnice nebyl nutný.