Obyvatelé Karlovarského kraje brojí proti uzavírání poboček České pošty

Karlovy Vary - Česká pošta uzavřela některé své pobočky v Karlovarském kraji. Lidé tak musejí dojíždět do větších měst, s čímž nejsou spokojeni. Navíc se obávají toho, že pobočky už nikdo znovu neotevře. Vedení České pošty to ale odmítá s tím, že jde jen o dočasné opatření. Kdy pobočky znovu otevřou, ale zatím nikdo nedokáže odhadnout.

Za kliku u dveří poštovní pobočky v Chlumu Svaté Máří berou lidé od minulé středy marně. Nemohou si tak vyzvednout peníze, balíky nebo zaplatit složenky. Podle starosty to v obci komplikuje život. „Je tady hodně starých lidí, mají někam jet a je to výprava na celý den,“ prohlásil starosta Chlumu Miroslav Hrůza.

O poštovní služby teď přišli i v karlovarské čtvrti Tašovice. Česká pošta tu přitom už vloni chtěla pobočku zavřít úplně, narazila ale na odpor obyvatel. „Občané Tašovic sepsali petici a provoz pošty byl zachován, v současné době pošta hodlá udělat nějaké opravy v tom objektu, zatím jsme neobdrželi žádost o souhlas s provedením prací,“ řekl Jan Kopál, mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary.

Pošta se obviněním brání, jde podle ní o dočasné opatření

Lidé se teď obávají, že pošta už své pobočky znovu neotevře. „V tomhle státě to takhle chodí, že co se zavře, tak buď se otevře za nějakým jiným účelem, a nebo to skončí,“ konstatoval jeden z obyvatel Tašovic. Mluvčí České pošty to ale zásadně odmítá s tím, že jde jen o dočasné opatření. „V Tašovicích jsme dočasně uzavřeli z důvodu špatného stavu budovy, co se týče Chlumu Svaté Máří, tak tam hledáme nového zaměstnance,“ podotkla mluvčí České pošty Marta Melicharová.

Česká pošta má v Karlovarském kraji přes sto poboček, za posledních pět let neuzavřela ani jednu, pouze na Božím Daru spustila pilotní projekt, kde poštovní služby zajišťuje radnice.