Po urychlené stavbě obchvatu volá Valašské Meziříčí

Valašské Meziříčí – Centrem Valašského Meziříčí vede významná dopravní tepna směrem na Vsetín a česko-slovenské pomezí. Denně po ní projede několik desítek tisíc aut. Obyvatelé města proto volají po stavbě obchvatu. Podle Ředitelství silnic a dálnic byla ale příprava na jeho stavbu nyní pozastavena, protože chybí peníze.

Na některých místech je obtížné přejít frekventovanou dopravní tepnu. Mnozí z obyvatel Valašského Meziříčí jsou překvapeni pozastavením příprav na stavbu obchvatu města. Silničáři ho chtějí postavit v úseku od chemické továrny na okraji města v místní části Krásno nad Bečvou až po obec Jarcová.

Později by na něj měl navázat obchvat směrem na místní část Krhová. Už na podzim loňského roku měly být hotovy technické studie obou obchvatů. Nyní jsou veškeré přípravy pozastaveny. Městem přitom denně projede více než 30 tisíc aut. Starosta Valašského Meziříčí Jiří Částečka (ODS) informoval, že město nechalo v minulých měsících vypracovat studie, které argumentují pro opodstatněnost stavby obchvatu.

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)

Karel Chudárek z Ředitelství silnic a dálnic ČR zatím podle svých slov není schopen říct, kdy bude stavba pokračovat. Město o obchvat usiluje několik desítek let. Chtějí ho i ochránci přírody. Jedno z nejvíce znečištěných ovzduší ve Zlínském kraji má právě centrum Valašského Meziříčí.