V Karlových Varech startuje ostrá volební kampaň

Karlovy Vary - Historicky největší počet sedmnácti stran a hnutí bude v Karlových Varech usilovat o přízeň voličů. Opozice proto už startuje kampaň. Podle prvních náznaků bude skutečně velmi tvrdá. Míří na nejznámější kauzy města v uplynulých čtyřech letech, které rozvířily hladinu veřejného mínění.

Kritizované a podle opozice nevýhodné prodeje historických domů v centru lázní, příprava výběrového řízení na stavbu haly za miliardu. To jsou nejspornější kauzy, které opozice před volbami připomíná. „Může to být určité memento, že už by se tato situace nikdy neměla opakovat,“ říká opoziční karlovarský zastupitel Petr Kulhánek. „Amorálnost politiků v Karlových Varech přesáhla všechny únosné meze,“ dodává další opoziční zastupitel Jiří Kotek.

Opozice mluví o určité nadsázce v předvolebním klání. Tvrdí ale, že v uplynulém období s ní vedení města nejednalo v rukavičkách. Podobně kritické kampaně připravují i další nové strany a hnutí. „Bude to velmi osobní, kontaktní a vyhrocená kampaň. Už těch sedmnáct politických subjektů něco vypovídá. Lidé s tím uplynulým volebním období nejsou spokojeni,“ domnívá se novinářka Ivana Kalinová.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Podle novinářky, která se specializuje na práci magistrátu, bylo v Karlových Varech sporných kauz a rozhodnutí příliš mnoho. Primátor připouští, že se v minulosti vedení města dopustilo chyb. „Asi jsme možná některé věci málo vysvětlili veřejnosti. Teď budu usilovat, aby už se tak nikdy nestalo,“ slibuje karlovarský primátor Werner Hauptman. „Všechny věci, které opozice napadá, byly řádně projednány v orgánech města,“ uvádí náměstek karlovarského primátora Tomáš Hybner.

Oba politici se brání, že všechny kritizované stavby stojí a slouží veřejnosti. Náměstek primátora poznamenal, že většinu kritizovaných rozhodnutí prověřovala policie. A ta v uplynulých čtyřech letech žádného z radních neobvinila.