Pardubický bazén se dočká rekonstrukce

Pardubice – Město Pardubice se pustilo do největší investice od roku 1989. Za půl miliardy korun nechává přestavět plavecký areál, minimálně rok a půl proto bude uzavřený. Jeho obnovu chce město zaplatit mimo jiné z prodeje bytů. Právě to se nelíbí opozici. Podle některých zastupitelů je rekonstrukce bazénu zbytečně drahá.

Bývalý vedoucí technického úseku Plaveckého areálu Pardubice Radek Musil informoval, že venkovní koupaliště je už vypuštěné, ve vnitřních bazénech již neprobíhá cirkulace vody. Bývalý ředitel areálu Jan Ľuptovský dodal, že nyní se areál předává zhotovitelům.

Nový plavecký areál s vodními atrakcemi má stát 489 milionů korun. V případě technických problémů na stavbě však ještě víc, jak podotkl náměstek pardubického primátora Alexandr Krejčíř (ODS). Podle zastupitele Jindřicha Taubera (ČSSD) jde o zbytečně drahý projekt pro Pardubice.

Reportáž Michala Klokočníka (zdroj: ČT24)

Kvůli šetření antimonopolního úřadu a dalším průtahům se Pardubicím nepodařilo získat evropské dotace. Radnice chce mimo jiné použít peníze z prodeje městských bytů. Ani to se opozici nelíbí. Jindřich Tauber říká, že takové peníze by měly být investovány do bytové oblasti.

Vedení magistrátu věří, že se město s náklady na přestavbu plaveckého areálu vypořádá. Do dalších let to ale znamená stop dalším velkým investicím.