Krušnohorská Bublava zbrojí na zimu

Bublava – Čtyři bublavské maximálně půlkilometrové sjezdovky doplní pátá, dvojnásobně dlouhá. K vlekům navíc přibude čtyřsedačka, lanovka se staví. Není však úplně nová – majitelé ji koupili repasovanou z rakouských Alp. Vodní potrubí pro sněhová děla je v zemi. Areál věří, že úpravy za 25 milionů korun přitáhnou víc lyžařů.

Bohumil Havel z lyžařského areálu Bublava říká, že sjezdovka bude nejmodernější v celých Krušných horách. Vylepšování podmínek pro lyžaře s nadějemi sledují majitelé hotelů, restaurací, penzionů a dalších služeb, tedy největší zaměstnavatelé místních lidí.

V současné době se v České republice staví 11 nových sjezdovek, 10 z nich s dotací. V Bublavě majitelé areálu na státní ani na evropské peníze nedosáhli, jak potvrdil spolumajitel areálu Lubomír Pacovský.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Bohumil Havel dodal, že pokud nedojde ke zdržení, práce by měly skončit v prosinci a od příštího roku už by se areál mohl využívat. Takový záměr mohou zkomplikovat třeba zloději kovů. Majitelé skiareálu musí na noc stavět několikačlenné hlídky.