Ostravské studio točí podle Rady ČT špičkové dokumenty

Ostrava - Rada České televize se po roce opět zabývala fungováním ostravského studia. Žádné změny se ho nedotknou. Radní se shodli, že Televizní studio Ostrava ve všech směrech plní svou veřejnoprávní funkci. Zvláště ocenili dokumentární a publicistickou tvorbu. Za dva týdny má Rada České televize další zasedání, budou mimo jiné probírat i možnou platbu koncesionářských poplatků přes mobilní telefon.

Na rozdíl od minulého roku, kdy Rada České televize rozhodla v Ostravě o snížení nákladů a propouštění zaměstnanců, letos žádné změny nenachystala. Radní ohodnotili hlavně dlouholetou tradici a kontinuitu v oblasti publicistiky a dokumentu. „Žádné převratné a časté změny nemůžou v televizi přinést nic dobrého, a tady je ta situace stabilizovaná a z toho vychází ten dlouholetý přístup k tvorbě a výsledkům té tvorby,“ myslí si předseda Rady ČT Jiří Baumruk.

„Byl jsem velmi potěšen tím, že rada konstatovala, že studio Ostrava jednak plní veřejnoprávní funkci a jednak specificky v oblasti dokumentů a publicistiky je stále na špičce produkce,“ komentoval jednání Rady ředitel TSO Ilja Racek. Kvůli výhodné pozici regionu také ostravské studio úzce spolupracuje s polskými kolegy, společně vytvořili cyklus 78 dílů Hranice dokořán – Rozmowki polsko-czeskie. A není to jediná novinka, už za pár dní například mohou televizní diváci zhlédnout nový pořad Jak se vede, sousede?

„Já velmi vítám, že tady vzniká pořad, který je vysloveně založen na zprostředkování pozitivních událostí a pozitivních zpráv,“ uvedl předseda Rady ČT Jiří Baumruk. Nejen novými pořady ale ostravské televizní studio přitahuje diváky, jeho reportéři se také výrazně podílí na vysílání zpravodajské stanice ČT24. Důkazem jsou nedávné komunální volby. „Tyto volby, které jsme vysílali v průměru šestnáct a půl hodiny na ČT1 a ČT24, a speciály Václava Moravce sledovalo kolem 2 750 000, což je velký počet diváků,“ dodal provozní ředitel ČT Vladimír Karmazín.

  • Hranice dokořán autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2039/203859.jpg
  • Jak se vede, sousede? autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2039/203860.jpg