Novopečený zastupitel vyhrožoval úřednici

Karlovy Vary - Psychickým zhroucením a pracovní neschopností úřednice stavebního odboru karlovarského magistrátu skončila hádka s nově zvoleným zastupitelem. Ten jí měl pohrozit výpovědí a požadovat omluvu za to, že mu před třemi roky vyměřila pokutu. Podle zastupitele ale úřednice nemluví pravdu.

Dveře kanceláře pracovnice stavebního úřadu jsou uzamčené od pondělí. Člen občanského sdružení, který ve volbách získal důvěru lidí, měl podle mluvčího magistrátu pohrozit pracovnici výpovědí. „Úřednice vyhledala lékařskou pomoc. Je na tom psychicky špatně. V současné době je na nemocenské,“ informuje mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál. „Je to lež jako věž, protože jsem nikomu nevyhrožoval, že se vyhodí,“ odmítá nařčení karlovarský zastupitel Jaroslav Fuidiar.

Nově zvolený zastupitel je přesvědčený, že ho v minulosti jako stavebníka a člena sdružení, které kritizovalo město, úřednice šikanovala. „Žádal omluvy za dříve vyměřené pokuty a dříve nařízená jednání, která ovšem podle názoru úřadu byla provedena přesně tak, jak měla být,“ vysvětluje Jan Kopál.  

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Jaroslav Fuidiar ale říká, že jen žádal písemnou omluvu za pochybení stavebního úřadu před třemi lety. Tehdy ho měla úřednice falešně obvinit, že ukradl dokumenty. Tvrdí, že před volebním úspěchem ho úředníci ignorovali. „Oplácím stejné chování stejným chováním, bohužel,“ přiznává Jaroslav Fuidiar.

Zpráva o konfliktu se po úřadu podle mluvčího rychle rozšířila. Desítky dalších pracovníků teď mají strach o svoji budoucnost. „Žádné paušální čistky nehrozí. To bych rád vyvrátil,“ uklidňuje zaměstnance magistrátu lídr vítězné strany Petr Kulhánek.

Vedení magistrátu o konfliktu sepsalo úřední záznam. Dál se ale problémem zabývat nebude. Záleží teď na účastnících sporu, jestli se obrátí na policii.