Ukradené auto si našel sám, policie jen zatkla pachatele

Trojanovice, Nový Jičín - Speciálně upravené sportovní auto, které ukradli zloději koncem července v Trojanovicích na Novojičínsku, je zpátky u majitele. Kromě policistů hledal auto i on sám. Nabídl padesát tisíc korun a zloději se ozvali. Policisté je zatkli, když auto měnili za peníze. V tuto chvíli jsou už pachatelé za mřížemi – i když za úplně jiné trestné činy.

Nespoléhal se na policisty a svůj naleštěný sporťák v tuningové úpravě začal hledat sám. Vytisknul tisíc letáků a vyvěsil je na Ostravsku a také na Slovensku a v Polsku. O tři měsíce později slavil úspěch. „Potom se někdo ozval, že mi to auto dá zpátky za odměnu, za těch padesát tisíc, tak jsem si s ním dal schůzku, na které jsme se domluvili na předání peněz,“ popisuje příběh ukradeného vozu jeho majitel Michal Pustka.

Místem předání byla garáž ve Frýdku-Místku. Majitel auta kontaktoval kriminálku a ti místo obklíčili. „Poškozený nastoupil do vozidla s pachatelem, jeli na místo, kde bylo ukradené auto ukryto a tam byli pachatelé zadrženi,“ líčí průběh akce kriminalista Policie ČR Kopřivnice Jiří Boháč. Zloději se podle policistů ozvali, protože měli problém specificky upravené auto prodat. Sporťák byl navíc bez motoru. Kdyby šlo například o běžný typ škodovky, auto by nikdo nenašel.

„Jednání toho poškozeného určitě nebylo nesprávné, bylo dobře, že vyvěsil letáky, ale v jiných, závažnějších případech bych takový postup nedoporučoval,“ říká mluvčí Policie ČR Nový Jičín Petr Gřes. Oba obvinění jsou už v tuto chvíli ve vězení za své dřívější delikty. Kvůli krádeži auta je čeká další soud.

  • Majitel ve svém nalezeném autě autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2045/204470.jpg
  • Leták autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/21/2045/204471.jpg