Západočeská policie prodává nepotřebný majetek

Plzeňsko – Policie v západních Čechách rozprodává nepotřebný majetek za desítky milionů, budovy i pozemky. S velkým ohlasem se ale nesetkala. Především v pohraničí musí jít hluboko pod původně požadovanou cenu, ani tak ale není zájem a objekty chátrají. Nepotřebné nemovitosti nabízí západočeská policie od loňského října. Některé neprodala ani po více než 10 kolech výběrového řízení.

Původní sídlo pohraniční stráže ve Všerubech na Kdyňsku je 28 let starý areál, který hledá nového majitele. Každý rok zbytečného chátrání je znát. Obec už ale nemá zájem, jak potvrdila starostka Všerub Ludmila Rousová. Obyvatel Všerub a bývalý policista Ladislav Hůla informoval, že objekt je prázdný téměř deset let.

Ludmila Rousová upřesnila, že původní nabídka za celý areál činila zhruba 24 milionů korun. Teď už ho policie zkouší rozprodat po částech. Za tři miliony je k mání větší polovina – hlavní budova a pozemky. „V současné době je k prodeji 13 nemovitostí ve výběrovém řízení, v bývalém pohraničí je prodej horší,“ říká policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Reportáž Mirky Vildové (zdroj: ČT24)

V zaniklé obci Pavlův Studenec na Tachovsku je rozsáhlý areál bývalé roty z roku 1976. Zakonzervovaná budova je údajně schopná okamžitého zprovoznění. Zájemce se ale zatím nenašel. Martina Kohoutová dodala, že do budoucna jsou k prodeji vytipovány ještě další objekty, například bývalé roty, rodinné domy, garáže i pozemky.