Při opravách hotelu v Mariánských Lázních zemřel dělník, další dva jsou zraněni

Cheb – K tragickému neštěstí došlo dopoledne v Mariánských Lázních při opravách hotelu Centrální lázně. Ze staré budovy z roku 1896 se utrhla stará podmáčená římsa, která byla dlouhá 20 metrů a vážila přes patnáct tun. Při pádu navíc strhla lešení, na kterém pracovali dělníci. Jeden z nich vážným zraněním podlehl, další dva byli po vyproštění převezeni na chirurgii do nemocnice v Mariánských Lázních. Jejich zranění jsou středně vážná a neohrožují je na životě. Všichni tři dělníci jsou z Polska.

Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala firma, jejíž lidé na stavbě pracovali, nechala svolat všechny zaměstnance, aby zjistila, zda ještě někdo další nechybí. „Pro jistotu lešení hasiči ještě prohledají,“ upřesnil Kasal. Lešení na stavbě nebylo příliš vysoké, sahalo do výšky asi čtyř nebo pěti metrů.

„Mrtvý dělník utrpěl zranění neslučitelná se životem, šlo o poranění hlavy a hrudníku. Zbylí dva měli lehčí poranění ramene a nohy,“ uvedl mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta. Policisté teď čekají na rozhodnutí statika, aby mohlo být provedeno ohledání místa činu.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Bývalý lázeňský dům Nová Marie patří k nejstarším stavbám ve městě, už zhruba dvacet let je ale nevyužívaný. Akciová společnost Léčebné lázně Mariánské Lázně se nedávno rozhodla dům obnovit. Jako generálního dodavatele vybrala polskou stavební firmu. Jejího zástupce se ČT nepodařilo kontaktovat, majitel jedné ze subdodavatelských firem prý ale polské stavbaře na určitá rizika upozorňoval.