Chaty a chalupy na Šumpersku kontrolovaly hlídky policistů

Šumpersko – Na podzim pravidelně roste počet vloupání do rekreačních objektů. Policisté se na Šumpersku proto zaměřili především na to, jak mají majitelé chaty zabezpečené. Hlídky obešly v tradiční rekreační oblasti pod Červenohorským sedlem stovky chat. U řady chat policisté skutečně zjistili, že by se do nich zloději dostali bez větších problémů.

Lístek se vzkazem, že policie chatu zkontrolovala, bude mít pod dveřmi každý majitel. Najde v něm i rady, jak chatu před zloději dobře ochránit. Majitel chaty Karel Havlíček informoval, že v oblasti žije poměrně málo stálých obyvatel a pohybuje se tu dost podezřelých osob.

„Majitelé chat nám mohou nechat své telefonní číslo, abychom s nimi měli větší kontakt, upozornit je na případné závady nebo narušení objektu,“ nechal se slyšet mluvčí územního odboru šumperské policie Milan Svatoň.

Reportáž Radky Štědré (zdroj: ČT24)

Během letošního roku se zloději do víkendových chat vloupali více než třicetkrát, vloni policie evidovala téměř padesát případů. Ztrácí se elektronika, nářadí, ale i potraviny. Zloděje se policii daří odhalit jen zřídka.