Špindlerův Mlýn řeší milionové dluhy

Špindlerův Mlýn – Oblíbené krkonošské středisko Špindlerův Mlýn se potýká s dluhy. Město dluží dodavatelům jen za služby miliony korun. Nové vedení radnice tak musí rychle začít šetřit, aby se město nedostalo do platební neschopnosti. Špindlerův Mlýn už přitom splácí desítky milionů za čističku odpadních vod, bytové domy nebo nový most. Nyní se tak musí rozhodnout mezi dalším zadlužením a rozprodáváním městského majetku.

Vladimír Staruch (SNK – Občanské sdružení Špindlerův Mlýn) nastoupil do vedení města teprve nedávno. Když se po volbách podíval do obecní pokladny, čekalo ho nemilé překvapení. Bývalé vedení po sobě nechalo bezmála desetimilionový dluh. Záhy se navíc objevily další faktury, které bude město muset co nejdřív uhradit.

Město navíc splácí desítky milionů za čističku odpadních vod, bytové domy nebo nový most. Podle místostarosty Petra Nováka (SNK - Špindlerovští patrioti) ale situace zase tak zoufalá není: „Snažíme se ji všemi možnými způsoby napravit.“ Město si proto posvítí i na hospodaření městských organizací. Místní technické služby například dluží přes tři miliony korun nejen dodavatelům a finančnímu úřadu, ale i za sociální a zdravotní pojištění svých zaměstnanců.

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)

Rozpočet zatím město schválený nemá, v novém roce tak bude muset hospodařit s provizoriem. Řádný rozpočet ale musí radní schválit nejpozději v březnu.

  • Vladimír Staruch autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2197/219641.jpg
  • Špindlerův Mlýn autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/22/2197/219642.jpg