Pardubice chtějí hrát pod širým nebem, plocha přijde na 15 milionů

Pardubice - Pardubický hokejový klub (HC Eaton Pardubice) láká fanoušky na mimořádnou sportovní podívanou. Utkání mezi Pardubicemi a Brnem se má druhého ledna odehrát pod širým nebem, na svítkovském plochodrážním stadionu proto vzniká improvizované kluziště. Přípravy zápasu přijdou na zhruba 15 milionů korun. Klub žádá dotaci od města, to se ale k celému projektu zatím staví zdrženlivě.

Provizorní stadion v tuto chvíli lemují provizorní tribuny a uprostřed se formuje ledová plocha. Podle člena realizačního týmu Jiřího Kupky byl na plochodrážním stadionu nerovný trávník, který se musel srovnat, na základovou vrstvu ledu přijdou mantinely a na ně další asi čtyřiceticentimetrová vrstva ledu. Ledová plocha musí být hotová do sobotního tréninku.

Pardubický hokejový klub na utkání pod širým nebem sází kvůli atmosféře a ohlasům ze zahraničí. Pro fanoušky nechal na stadionu postavit obří montované tribuny. „Kapacita je 25 tisíc diváků a uvidíme, kam až se dostaneme. Určitě bychom rádi překonali rekord české extraligy, který se pohybuje někde okolo 18 tisíc,“ tvrdí generální manažer klubu Zbyněk Kusý.

Reportáž Michala Klokočníka (zdroj: ČT24)

Hokejový klub kvůli nedělnímu utkání a doprovodným akcím požádal o příspěvek vedení města. Podle generálního manažera jde o věc, která bezpochyby dokáže město zviditelnit. Vedení pardubické radnice vyčkává až na konečný účet. S organizací zápasu i tak pomůžou městské firmy. „Pokud bude akce zisková, nebo minimálně na nule, pak si nedokážu představit, že by město mělo přispívat nějakou finanční částkou, když samo nemá příliš peněz,“ tvrdí náměstek primátorky Pardubic Jindřich Tauber (ČSSD).

Příprava ledu v Pardubicích
Zdroj: ČT24