Hokej ve Vrchlabí řeší svoji budoucnost

Vrchlabí (Královéhradecký kraj) – Třináctitisícové Vrchlabí se z druhé nejvyšší hokejové soutěže těšilo jen pár let, teď se s ní zřejmě bude muset rozloučit. Generální partner klubu po neshodě s městem zvažuje ukončení spolupráce. Oddíl ledního hokeje byl ve Vrchlabí založen v roce 1948 na přírodním ledě, se skromným zázemím a malou hráčskou základnou. Postupem času vrchlabský hokej získával na kvalitě a v současné době má v každé věkové kategorii jedno mužstvo, které se účastní krajských hokejových soutěží. Klub se snaží hrát dobrý hokej tak, aby stále bavil diváky.

Petr Dědek vstoupil do vrchlabského hokeje před sedmi lety, od té doby do zdejšího klubu investoval podle svých slov téměř sto milionů korun. Dalších zhruba devět milionů ročně dávalo město Vrchlabí, nové vedení radnice se však rozhodlo příspěvek hokejistům zkrátit. Vlastník klubu naproti tomu žádá dotaci alespoň ve stejné výši jako v loňském roce. „Pokud vám silný partner, jako je město, rozpočet oslabí, a k tomu navíc dochází ke zdražování všech vstupů, tak my to do nekonečna stále dotovat nemůžeme,“ uvedl jednatel hokejového klubu Vrchlabí Petr Dědek. Starosta města Jan Sobotka (ZVON) však zdůraznil: „Město musí hledat veškeré rezervy, aby nezastavilo investiční rozvoj. V případě zachování dotace pro hokejový klub bychom museli některé investiční akce zbrzdit.“

Hokej je ve Vrchlabí sportem číslo jedna, město před deseti lety investovalo do zastřešení a úprav zimního stadionu 80 milionů. Všichni se shodují na tom, že právě hokej je pro Vrchlabí nejlepší reklamou. „Na naše prvoligové zápasy chodí v průměru 1 300 až 1 500 lidí a v minulé sezoně to bylo ještě o 300 až 400 lidí v průměru víc,“ prohlásil vedoucí zimního stadionu ve Vrchlabí Jiří Kraus.

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)

Jestli se prvoligoví hokejisté na domácí led vrátí i na podzim, se definitivně rozhodně až na konci sezony v květnu.

Vrchlabí se z druhé nejvyšší hokejové soutěže těšilo jen pár let, teď se s ní zřejmě bude muset rozloučit.
Zdroj: ČT24