Plzeňský Lochotín trápí problémy s parkováním

Plzeň - Lidé na největším sídlišti v Plzni na Lochotíně si stěžují na absolutní nedostatek parkovacích míst. Protestují proto i proti výstavbě nových domů, podle nich se tím situace ještě zhorší. Parkování na Košutce je podle místních lidí už tak velký problém sídliště a nové stavby prostor ještě víc zahustí. U Studentské ulice navíc dala radnice přednost novým bytovým domům před rozšířením parkovacích ploch a parku. Podle odpůrců tím jen zbytečně zablokovala poslední volné místo.

Firma měla koncem loňského roku domy zkolaudovat, nezačala však ještě ani stavět. Odpůrci stavby proto znovu radnici vyzvali, aby celý projekt zastavila. Podle místostarosty prvního plzeňského obvodu Jiřího Uhlíka (ODS) firma zatím nezačala se stavbou jen kvůli tomu, že vydané stavební povolení napadlo právě protestující občanské sdružení. „Investor už začátkem loňského roku žádal o prodloužení termínu právě z důvodu napadení vydaného stavebního povolení,“ tvrdí Uhlík.

Jiří Uhlík:

„Situace, kdy lidé parkovali zadarmo, bude pomalu končit, protože prostě víc míst není.“

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Václav Ženíšek z občanského sdružení Prskink považuje tvrzení radnice za čistě účelové. „Je to vylhané tvrzení. Udeřila hypoteční krize a investor nenašel dost zájemců, aby mohl tento zoufalý projekt realizovat,“ nabízí pohled občanského sdružení Ženíšek. Zastupitelé firmě smlouvu prodloužili. Podle odpůrců tím lidé v okolí nenávratně přišli o poslední rozvojovou plochu.