Garáž, na kterou dostal úředník stavební povolení, má okna a podkroví

Polná - Tajemník Městského úřadu v Polné na Jihlavsku Pavel Novák staví v rozporu se stavebním povolením. Jeho stavba, na kterou získal povolení jako na dvojgaráž, má vedle garážových vrat také osm oken a dveře s nadsvětlíkem. Majitelé okolních nemovitostí v objektu spíše než dvojgaráž vidí rodinný domek.

„Mluvilo se o přízemní garáži s rovnou střechou, proti ní neměl nikdo žádné námitky. Ovšem to, co tu teď stojí, dvojgaráž není, je to normálně připravené na obytný dům,“ kroutí hlavou soused Jaromír Tobolka. A podobně hovoří i další sousedka Emilie Zemková, vadí jí, že nikoho se svým záměrem neseznámil.

A kontroloři z krajského úřadu dávají hlasu sousedů o naddimenzované stavbě za pravdu, stavba má podle nich nepovolenou výšku a stavební dokumentace vykazuje řadu nedostatků. „Proto jsme uložili stavebnímu úřadu v Polné opětovně se zabývat tímto případem a všechno znovu prověřit,“ ztvrzuje závěr mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)

„Stavba postupuje plně v souladu se stavebním povolením. Že vypadá jako domek, jsem rád, protože tady pěkně doplňuje ulici,“ tvrdí Novák. Protože majitel stavby je jako tajemník přímo nadřízený stavebnímu úřadu v Polné, převzal celou záležitost úřad v nedalekých Lukách nad Jihlavou. Ten řízení přerušil do doby, než krajský úřad vyřeší odvolání a než stavitel dodá bezchybnou dokumentaci. Přerušené řízení obnoví stavební úřad v Lukách nad Jihlavou nejdříve v březnu.