Pardubický tajemník čelí stížnostem kvůli šikaně zaměstnanců

Pardubice – Kvůli podezření ze šikany a obtěžování podřízených začal kontrolní výbor prošetřovat tajemníka pátého pardubického obvodu Jiřího Šmahu. Na chování Šmahy si úřadu stěžovalo hned několik bývalých zaměstnanců. Kromě vydírání je měl tajemník údajně nutit také k nelegálním praktikám.

Šmaha působí ve funkci tajemníka na pátém pardubickém obvodu už třetí volební období. Právě kvůli němu údajně z úřadu odešlo nejméně devět zaměstnanců. O jednání svého bývalého kolegy a šéfa se nyní někteří z nich rozhodli promluvit. „Vůči lidem se svým způsobem dopouštěl šikany, vůči mně velké, což mám zdokumentováno,“ řekl bývalý zaměstnanec úřadu pátého městského obvodu Jindřich Muška.

Jeden z bývalých zaměstnanců úřadu dokonce tvrdí, že ho tajemník nutil k jednání, které je již za hranicí zákona. Od Šmahy dostal prý nařízení, aby pořídil nahrávku ze schůze místní komise, kde se mělo právě tajemníkovo jednání projednávat.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Výbor zatím odmítá zveřejnit podrobnosti své zprávy, kterou předloží nejprve zastupitelům. Jiří Šmaha se proto k případu vyjadřovat nechce. „Nemůžu vám k tomu nic říct, protože jsem ještě žádný výstup z kontrolního výboru nedostal,“ telefonicky vzkázal Šmaha. Případem se budou zastupitelé pátého obvodu zabývat 17. března.