V Havířově policisté zatkli čtrnáctičlenný gang zlodějů

Havířov - Čtrnáctičlenný gang zlodějů zatkli v Havířově policisté. Během uplynulého půlroku vykrádali na Karvinsku a Frýdeckomístecku především chaty, domy a restaurace. Ukradli přitom cennosti za téměř milion korun. Hrozí jim až osmileté tresty vězení. Vykradení bytu, domu nebo chaty patří v Česku mezi nejčastější trestné činy. Policisté podle svých statistik vyřeší třetinu těchto případů.

Osudným se pro zlodějský gang stalo rekreační středisko na Těrlicku. Když dva ze zlodějů koncem února vtrhli dovnitř a chtěli ukrást sekačku na trávu, uviděl je majitel chaty. Pachatelům zablokoval auto, aby nemohli odjet. Zatčení dvou zlodějů odstartovalo policejní vyšetřování. Během měsíce rozkryli kriminalisté síť celkem čtrnácti zlodějů, kteří brali takřka vše, co jim přišlo pod ruku. Navzájem si dávali tipy, co se dá kde ukrást.

„Pachatelé odcizili vše, co podle nich mělo nějakou cenu - zemědělské stroje, traktor, malotraktor, dokonce skůtr, dále propanbutanové láhve, restaurační vybavení. V jednom případě odcizili i okrasná železná vrata,“ uvedl mluvčí PČR Karviná Miroslav Kolatek. Dopadením gangu ovšem pro policii práce zdaleka nekončí. Nadále pokračuje vyšetřování, jak a na čem se konkrétně jednotlivé osoby podílely. V případu tak mohou padnout i další obvinění.

Reportáž Marka Suchého (zdroj: ČT24)