Protikorupční policie prošetřuje přerovskou radnici

Přerov - Radnici v Přerově prošetřuje protikorupční policie. Zajímá se o hospodaření radních za posledních pět let. Detektivové chtějí vidět i majetková přiznání současných a minulých radních města. Jaké konkrétní podezření útvar pro odhalování korupce šetří, nechce policie sdělit. Město má dva týdny na to, aby pro kriminalisty připravilo veškeré dokumenty, které policie žádá.

Veřejné zakázky zadávané radními v Přerově - právě ty zajímají detektivy z útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality. Vedení města proto musí policii předat dokumenty, které souvisejí se zakázkami, a to už od roku 2006. „Město obdrželo písemnou žádost útvaru protikorupční policie o vydání některých dokladů,“ potvrdil mluvčí Magistrátu města Přerova Bohuslav Přidal. Policisté chtějí vidět značné množství dokumentů z kanceláří primátora, tajemníka radnice i odboru rozvoje. Zajímají se o seznam sponzorských darů, zakázky na stavební práce a chtějí zkoumat i majetková přiznání všech radních města.

Co konkrétně hledá, policie zatím nechce prozradit a nechce komentovat ani stadium vyšetřování. O radnici se zajímala poprvé už loni v listopadu. Tehdy si policisté vyžádali materiály z odboru rozvoje. Detektivy zajímaly dvě stavební zakázky - přestavba domova pro seniory a rekonstrukce zimního stadionu. Policie žádala dokumenty, které by vysvětlily, proč město za stavební práce zaplatilo o desítky milionů korun více, než byl jejich původní rozpočet. Jaké podezření policie prošetřuje nyní, vedení města neví. Usuzuje však, že zájem policistů se znovu týká některých stavebních zakázek.

Reportáž Radky Štědré (zdroj: ČT24)