Místecká v Ostravě bude tři dny uzavřena

Ostrava - Stavbaři na víkend uzavřou v centru Ostravy hlavní tah do Frýdku-Místku. Budou bourat lávku pro pěší, která vede nad touto frekventovanou silnicí. Uzávěra potrvá tři dny. Stavba nové lávky omezí provoz už jen částečně. Hůře na tom budou chodci. Ty čekají komplikace na mnohem delší dobu.

Lávku pro pěší u Frýdlantských mostů v centru Ostravy čeká demolice. Silnice pod ní bude uzavřena od soboty ráno. V pondělí večer by měla být opět otevřená. Stavební práce částečně ovlivní také městskou hromadnou dopravu. „Ten víkendový termín jsme zvolili záměrně, protože provoz v sobotu a v neděli je podstatně slabší,“ uvedla mluvčí Magistrátu města Ostravy Andrea Vojkovská. „Hledali a zvolili jsme stavební postup, který by tu uzavírku minimalizoval, protože ulice Místecká v Ostravě patří k nejfrekventovanějším,“ dodal stavbyvedoucí Zdeněk Chrápek.

Od pondělního večera bude čtyřproudová silnice opět průjezdná, i když s částečným omezením. Chodci si ale budou muset na novou lávku, která spojuje vlakové nádraží s nádražím autobusovým, počkat tři čtvrtě roku. Do té doby budou používat náhradní trasu. Ta je ale mnohem delší. Pěší i řidiči musejí počítat s komplikacemi až do konce roku. Nová lávka by měla být v provozu nejpozději na Silvestra.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)
Budoucí most pro pěší
Zdroj: ČT24