Ředitel plzeňské školy nepotvrzoval přihlášky, snížili mu plat

Plzeň – Plzeňští radní potrestali citelným snížením platu ředitele tamní 21. základní školy, protože dětem odmítal potvrzovat přihlášky na víceletá gymnázia. Postih dostal, přestože odbor školství při vyšetřování neprokázal, že by se tak dělo úmyslně. Trest má sloužit i jako výstraha ostatním. Pro rodiče pak bylo důležité, že se situaci podařilo napravit.

Rodiče si stěžovali na školu, že dětem odmítla potvrdit přihlášky na víceletá gymnázia. Ředitel školy Martin Prokop tvrdí, že to nebyl žádný boj školy o děti, ale jen pouhé nedorozumění. Zřizovatel nechal celou věc prošetřit odborem školství. Ten uznal stížnosti rodičů jako oprávněné, protože škola chybovala.

Plzeňská radní pro školství a mládež Irena Rottová (ODS) potvrdila, že rada města schválila finanční postih ředitele odebráním poloviny osobního ohodnocení. I když radní připouští, že skutečně mohlo jít jen o pouhé nedorozumění, finanční postih ředitele je citelný natolik, aby si i na ostatních školách příště dávali větší pozor.

Reportáž Karla Vovesného (zdroj: ČT24)

Martin Prokop podle svých slov postih přijímá. Škola chce podobným problémům do budoucna předejít poskytnutím veškerých informací na webových stránkách a schůzkami s rodiči.