Pardubice se přou s podnikatelem o Ideon

Pardubice – Pardubický magistrát se pře se společností Pardubická výstavní a veletržní (PVV) o osud výstavního centra Ideon. PVV je má od města pronajaté do roku 2093 a zároveň požaduje jeho koupi, město ovšem s prodejem váhá. Současně s tím nechala PVV uzavřít příjezdovou cestu na staveniště sousedního plaveckého areálu. Radnice to považuje za nepřijatelný nátlak a věc podstoupila právníkům.

„Myslím si, že tento nátlak na město a potažmo zastupitele je spíše kontraproduktivní a spoustě lidí to bude určitě vadit,“ konstatoval náměstek pardubické primátorky Jindřich Tauber. Uzavřená cesta k bazénu totiž znemožňuje dělníkům pokračovat ve stavebních pracích.

Jednatel firmy Petr Vašíček ovšem odmítá, že by bránu uzavřel kvůli sporům oIdeon. Stavební firmy podle něj blokují jeden z přístupů do výstavního centra. „Za týden je tady znovu výstava a zase je to (přístupová cesta) zavalené tak, že je Ideon nepřístupný. Až někdo začne plnit dohody, tak je začnu plnit taky,“ vzkázal Vašíček městu.

Reportáž Michala Klokočníka (zdroj: ČT24)

Cílem PPV je kongresový hotel

PPV nabízí Pardubicím za výstavní a společenské centrum Ideon necelých 18,5 milionů korun, přičemž posledních pět milionů chce podle Vašíčka doplatit ve splátkách. V případě, že město objekt za nabízenou částku prodá, chce jej PPV přestavět na kongresový hotel.

Petr Vašíček
Zdroj: ČT24