Na spor města s lázněmi doplatili zaměstnanci

Karlovy Vary - Soukromá společnost, která v Karlových Varech provozuje Lázně III, propustí asi 30 z celkových 35 kmenových zaměstnanců a omezí lázeňské služby. Za důvod svého postupu označuje žalobu, kterou na ni podalo město. Radním totiž vadí podezřelý prodej historické budovy schválený bývalým vedením města těsně před volbami.

Vedení společnosti se k situaci v lázních odmítá vyjádřit s odvoláním na své veřejné prohlášení zveřejněné na internetu. Z něj mimo jiné vyplývá, že firma nadále nehodlá investovat do ztrátového provozu. „Vlivem stavu právní nejistoty vyvolaného žalobou města Karlovy Vary není společnost schopna zajistit jakékoliv aktivity, které by změnily trend záporného hospodaření. Omezení provozu bude realizováno v měsících duben a květen 2011 a bude mít bohužel charakter hromadného propouštění,“ uvádí firma v prohlášení.

Náměstek karlovarského primátora Jiří Kotek (Alternativa) se ale nedomnívá, že by nedávno podaná žaloba měla mít vliv na dosavadní hospodaření společnosti. „Pakliže mediálně ventilují, že budou kvůli našemu sporu propouštět zaměstnance, pak jde asi jen o nemístné vydírání, kterému určitě nepodlehneme,“ prohlásil pro ČT Kotek.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Dodal, že radnice trvá na žalobě, která má zvrátit už schválený prodej Lázní III. Navržená kupní cena 95 milionů korun byla podle něj příliš nízká. „Domníváme se, že obchod byl nezákonný, že naši předchůdci ještě na poslední chvíli Lázně III vyvedli z majetku města,“ uvedl Kotek. Společnost Lázně III – Veso zatím neví, na jak dlouho lázeňské služby omezí. Plný provoz chce znovu zahájit nejdříve po ukončení soudního sporu.