Obchodní zástupce připravil klienty o 1,5 milionu

Frýdek-Místek - O půl druhého milionu korun připravil klienty stavební spořitelny obchodní zástupce. Šesti klientům bez jejich vědomí zrušil smlouvy a peníze poslal na svůj účet. Za podvod hrozí dvaadvacetiletému obviněnému až deset let vězení.

O své klienty stavební spořitelny se měl starat, místo toho je obchodní zástupce podvedl. Mezi nimi je i seniorka z Frýdku-Místku. Ze dne na den přišla o čtvrt milionu korun. „Nepřišel výpis, který chodil vždy pravidelně, takže jsem se šla zeptat, proč nepřišel. Tak jsem zjistila, že byla změněna moje adresa a můj účet byl zrušený a založený nový – na mé jméno, ale s falešnými údaji,“ říká. 

Stejným trikem přišlo o své naspořené peníze dalších pět klientů stavební spořitelny. „Podvodník si takto přišel na více než jeden a půl milionu korun. Hrozí mu až deset let vězení,“ uvedl mluvčí PČR Frýdek-Místek Ivan Žurovec. Stavební spořitelna okradeným lidem peníze okamžitě vrátila. Půl druhého milionu korun teď bude vymáhat po svém nepoctivém obchodním zástupci. Podle vyjádření mluvčí stavební spořitelny Hany Vaněčkové už společnost tohoto obchodního zástupce propustila, odhalila jej prý vnitřní kontrola.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)