Do nemocnic v Klatovech a Rokycanech je možné objednat se on-line

Klatovy - Na vyšetření do nemocnice v Klatovech je už možné se objednávat i přes internet. Vedení nemocnice rozjelo testovací verzi on-line rezervací, díky níž si pacient může sám zamluvit návštěvu na vybraném oddělení. Potvrzení pak dostane e-mailem nebo textovou zprávou do mobilu.

Kromě klatovské nemocnice je možné se objednat i k praktickému lékaři v Klatovech a také na některá oddělení nemocnice v Rokycanech.

Kde všude je možné se objednat přes internet:

Klatovská nemocnice

  • Denzitometr
  • Kostní ambulance
  • Poradna pro onemocnění prsu

Praktický lékař

Rokycanská nemocnice

  • Interna
  • Ženská poradna
Reportáž Jana Dvořáka (zdroj: ČT24)

Samotné on-line objednání není nijak složité. V elektronickém formuláři stačí vyplnit číslo pojištěnce, jméno a kontaktní e-mail nebo telefonní číslo.

Vedení klatovské nemocnice předpokládá, že pokud se systém osvědčí, bude se využívat i na dalších odděleních. „Je to ale spíš pro pacienty zvané na kontroly, není to určeno pro všechna nemocniční oddělení,“ uvedl zástupce náměstka ředitele pro léčebnou péči Ivo Hrdina.

Systém on-line rezervací u lékaře testují i v nemocnici v Rokycanech. „Systém zatím využilo kolem tří desítek pacientů, v provozu je ale zatím jen měsíc,“ uvedla mluvčí Plzeňského kraje Petra Jarošová. Testování by mělo trvat ještě půl roku, pak by se měl systém rozšiřovat.