Vězeňský lékař skončil za mřížemi za obchodování s psychofarmaky

Ostrava - Ve vazební cele skončil vězeňský lékař z ostravských Heřmanic. Zásahová jednotka ho zatkla v den jeho dvaačtyřicátých narozenin. Policisté ho podezřívají, že nelegálně prodával psychofarmaka, a to v době, kdy měl být v podmínce za majetkovou trestnou činnost. Léky dostupné jen na recept měl s komplicem prodávat po internetu.

Z lékařské ordinace do vazební cely - tak skončil lékař heřmanické věznice. Oznámení policistů o tom, kde skončil jejich zaměstnanec, způsobilo ve věznici šok. Věznice se ale brání - v okamžiku nástupu měl čistý trestní rejstřík. „Pan doktor u nás pracoval patnáct měsíců a byl zaměstnancem v pracovním poměru a na každého takového zaměstnance se vztahuje zákoník práce. V tuto chvíli nemáme informace, že by se trestná činnost pana doktora týkala jeho činnosti ve věznici,“ uvedl mluvčí Věznice Heřmanice Vlastimil Nohejl.

Neurol nebo Tramal - i s těmito léky měl lékař nelegálně obchodovat. Policisté provedli domovní prohlídky a vše teprve vyhodnocují. O způsobu, jak měl lékař s léky nakládat, ale nepochybují. „Lékař obstarával z jisté ostravské lékárny tisíce balení léků, které obsahovaly omamné nebo psychotropní látky. Tyto léky následně prodával svému koplici, který je prostřednictvím internetu nabízel zájemcům a zasílal do celé České republiky,“ prozradila mluvčí PČR Soňa Štětínská. Policisté nejsou sami, kdo teď pátrá. Do vyšetřování se pustilo i ministerstvo spravedlnosti a VZP, která zjišťuje, na čí účet léky předepisoval. 

Reportáž Martina Musilala (zdroj: ČT24)
Heřmanická věznice
Zdroj: ČT24