Ve Špindlerově Mlýně vyroste další apartmánový komplex

Špindlerův Mlýn – Stavět se ve Špindlerově Mlýně má navzdory uzávěře v místě, kde to ani neumožňuje územní plán. Radní přesto už v roce 2006 povolili developerovi výjimku. Místní lidé se stavbou dalších apartmánů nesouhlasí. Čtyři budovy s více než stovkou bytů k přechodnému bydlení už několik let vyvolávají ve Špindlerově Mlýně vášně.

Developer si poradil se stavební uzávěrou a získal všechna povolení. Nakonec mu místní stavební úřad povolil i změnu stavby, jak potvrdil vedoucí odboru výstavby MÚ ve Špindlerově Mlýně Petr Kubec. Místo penzionu, ze kterého by mělo město alespoň nějaký užitek, tu nakonec budou apartmány, obydlené jen pár měsíců v roce.

Ve městě vyroste další apartmánový komplex, který nikdo z místních nechtěl. Teď už mu ale nic nestojí v cestě. Developer už začal nabízet byty k prodeji. „Jsou to apartmány, chová se to jako nebytová jednotka. Trvalé bydliště tam ale mít nelze. Můžete tam bydlet, můžete to pronajímat a můžete to dál prodávat. Je to vaše,“ uvedla Jitka Knošková (UBM Bohemia), prodejce apartmánů.

Reportáž Václava Svobody (zdroj: ČT24)

Mimo kameru místní přiznávají, že tlaku bohatých investorů a jejich špičkových právníků zkrátka odolávat nelze. Současná radnice ale lidem slibuje změnu. Úplně stejně, jako ji slibovala ta minulá.