Požár v Lišově hasiči zlikvidovali

Lišov - Hasiči dnes před polednem zlikvidovali požár skládky komunálního odpadu v Lišově na Českobudějovicku. Areál začal hořet v noci ze středy na čtvrtek. Hasiči ve čtvrtek v pozdních hodinách plameny uhasili a potom místo monitorovali, ale dnes ráno oheň v areálu opět vzplál. Nyní je požár definitivně uhašen, uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Požár v areálu o ploše 1 000 metrů čtverečních ve čtvrtek likvidovaly tři desítky hasičů. V pátek ráno na místě pracovaly dvě posádky. „Odhadovali jsme, že zásah na skládce bude trvat ještě dva dny. To se ale nepotvrdilo a hasiči nyní opouštějí skládku,“ uvedla Matějů. Příčiny ohně se podle ní teprve vyšetřují.

Podle lišovského starosty Jiřího Švece si řada obyvatel ani nevšimla, že skládka hořela. „Bylo to díky povětrnostním podmínkám, které nám přály, kouř z ohně totiž nešel na město. Tato událost žádným způsobem neomezila obyvatele Lišova,“ řekl Švec. Skládka se nachází zhruba jeden kilometr za městem směrem na Lomnici nad Lužnicí.