Kopřivnici čekají další uzavírky

Kopřivnice - Kvůli stavbě obchvatu Příbora na Novojičínsku čekají sousední Kopřivnici další uzavírky silnic. Už tři čtvrtě roku je tam uzavřená část silnice směrem na Frenštát pod Radhoštěm. Její rekonstrukci by měli stavbaři do poloviny května dokončit. Pak ale uzavřou další silnici. To zkomplikuje dopravu lidí do tamní průmyslové zóny.

Uzavírka čeká i kruhový objezd v Kopřivnici-Lubině, který je také součástí obchvatu Příbora. Stavbaři ho dokončili loni v létě. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na něm ale našlo vady. O víkendu 7. a 8. května proto dostane vozovka nový asfaltový povrch. „Tuto stavbu jsme vůbec nepřevzali, protože jsme nebyli spokojeni s kvalitou povrchu, takže zhotovitel je nucen povrch změnit, to znamená odfrézovat a položit nový koberec,“ potvrdila mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

„Mrzí nás, že musíme nový kruhový objezd uzavřít, ale v důsledku špatného technologického postupu tam vznikla spára, která by mohla dále pracovat a zvětšovat se, proto se to musí udělat znovu a pořádně,“ dodala mluvčí Kopřivnice Lucie Petříková.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

Výpadovka na Frenštát pod Radhoštěm, která je na nový kruhový objezd napojená, bude v provozu od 16. května. Stavbaři tam trasu silnice napřímili. Odstranili tak dvě nebezpečné zatáčky. Den poté, co tamní uzavírka skončí, ale začne další, a to na silnici u průmyslové zóny. Autobusové linky mezi Frenštátem pod Radhoštěm a Kopřivnicí proto budou zastavovat jinde a lidé to budou mít do práce dále. Obchvat Příbora má stát jednu a půl miliardy korun. ŘSD na stavbu získalo peníze z evropských fondů. Celý obchvat bude dlouhý osm kilometrů. Hotový by měl být nejpozději začátkem listopadu.

Kruhový objezd v Lubině
Zdroj: ČT24