Zvonkohry vyhání hosty z hotelů ve Varech

Karlovy Vary – Radnice v Karlových Varech musí vyřešit neobvyklý problém. Lázeňské hosty i místní obyvatele ruší zvonkohry zabudované v chodníku na nové pěší zóně Stará Louka. Atraktivní zařízení láká sice davy turistů, ubytované hosty ale hluk vyhání z hotelů. Zvonkohry totiž nikdy neutichají.

I v teplém počasí musejí mít ubytovaní hosté zavřená okna. Desky zabudované v zemi zvoní, když na nich někdo skáče nebo tančí. O víkendech to bývá i celý den. Obě zvonkohry stály více než milion korun. Podle původních plánů měly být elektronické, aby se mohla regulovat hlasitost nebo se daly úplně vypnout.

„V průběhu stavby jsme dostali nabídku na systém, který by zvonkohry automaticky uzamykal, nicméně ta nabídka byla cenově velice vysoká,“ uvedl mluvčí Magistrátu města Karlovy Vary Jan Kopál. Kvůli stížnostem teď radnice nechá vyrobit speciální kryty, které se na hrací desky nasadí, aby nedělaly hluk.

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA) upřesnil, že provozní doba zvonkoher by měla být od deseti hodin ráno do deseti hodin večer. O zvonkohru se tak pravděpodobně budou starat zaměstnanci nedaleké správy lázeňských kolonád. Speciální kryty mají být hotové do dvou týdnů.