Mariánské Lázně terorizují nepřizpůsobiví

Mariánské Lázně - Lidé z Husovy ulice v Mariánských Lázních si stěžují, že je dlouhodobě terorizuje gang výrostků místních nepřizpůsobivých rodin. Obyvatele údajně provokují, slovně a dokonce i fyzicky je napadají. Naposledy zaútočili osmého a desátého května. Přepadli skupinu mladých lidí, kteří se dívali v tamním hotelu na hokej. Pět z nich zranili tak, že musela zasahovat záchranka.

Na jednotce intenzivní péče v mariánskolázeňské nemocnici leží Jan Velek. Zdravotníci několik dní bojovali o jeho život. „Má poraněnou hlavu s krvácením do mozku, má i zlomenou čelist,“ popisuje zranění ředitel mariánskolázeňské nemocnice Petr Tuháček. „Nejdříve zmlátili jednoho kluka, potom jich asi deset přišlo s tyčemi do hospody a napadli i nás,“ popisuje osudový konflikt bratr zraněného Ladislav Velek. „V současné době probíhá za účasti soudce rekognice, aby se určili pachatelé,“ informuje mluvčí krajského ředitele PČR Karlovy Vary Kateřina Dohnalová.  

Také další čtyři zranění jsou na straně napadených. „Rozsah mých zranění se ještě bude ověřovat magnetickou rezonancí,“ uvádí jeden ze zraněných.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Obyvatelé Husovy ulice říkají, že poslední dva incidenty jsou jenom vyvrcholením toho, k čemu tady dochází již delší dobu. „Ti nepřizpůsobiví obyvatelé, kteří tam bydlí, vás provokují každý den,“ upozorňuje Martin Gajer, který v nebezpečné ulici bydlí. „Tady probíhá dlouhodobější teror, lidé se tam bojí,“ dodává Ladislav Velek. „Dal jsem pokyny městské policii, aby do té oblasti zajížděla častěji. Umístíme tam i další kameru, abychom tu oblast mohli lépe sledovat,“ slibuje starosta Mariánských Lázní Zdeněk Král.  

Po posledních incidentech je v Husově ulici podle místních až nezvyklý klid. Česká televize se pokusila kontaktovat rodiny, ze kterých mají pocházet nejagresivnější jedinci, a vyslechnout jejich verzi událostí. Dveře však zůstaly zavřené.