Na jihu Čech nacvičovali policisté pátrání po ztracených dětech

Vidov - V okolí jihočeského Vidova proběhlo rozsáhlé policejní cvičení, kdy policisté pátrali po ztracenýh dětech. Reagují tak na poslední případy ztracených a později nalezených školáků a také na to, že se po kraji pohybuje muž, který láká děti na sladkosti do auta.

Do cvičení se zapojily i děti společně se svou učitelkou Irenou Kučerovou. Část dětí se schovala v různých úkrytech, se zbylými pokračovala učitelka lesem. Současně zavolala policisty a hlásila, že se jí několik žáků během túry ztratilo. Vzápětí začala auta svážet policisty z okolí. Během dvaceti minut jich byly v lese desítky. „Děti to baví, ale v jednu chvíli byly také vystrašené, když viděly, co kolem toho je,“ uvedla Kučerová.

Policisté utvořili rojnice a pečlivě postupovali metr po metru. Na nalezení skupiny ztracených dětí potřebovaly hlídky 120 minut. Podle policie jde o nejrozsáhlejší cvičení v kraji. Už teď se připravují podobné akce na jiných místech.

Reportáž Aleše Hazuky (zdroj: ČT24)

Od začátku roku zaznamenali policisté deset případů ztracených dětí. I to byl jeden z důvodů, proč ke cvičení přistoupili.

Policie varuje před mužem, který láká děti na sladkosti

Policisté dnes do jihočeských škol poslali varování. Po Českobudějovicku se pohybuje asi 35letý muž, který láká děti do černého terénního auta. Nabízí jim sladkosti a svezení. Policisté ho zatím nedopadli.