Krnovští zastupitelé schválili noční klid

Krnov - Krnovští zastupitelé schválili obecně závaznou vyhlášku, která upravuje podmínky pro pořádání společenských a sportovních akcí. Město chce tímto způsobem zabránit rušení nočního klidu. Lidé si už více než tři roky stěžují především na hluk ze Silesie. Pro pořádání diskoték není zkolaudovaná, přesto se tam hudební akce konají. Vyhláška začne platit od 2. června. Právě majitel Silesie ale tvrdí, že už teď ví, jak ji obejít.

Do dvou hodin po půlnoci, pak klid na spánek. Krnovská radnice dala stop večírkům a diskotékám. Mimo budovy se můžou pořádat pouze do 22. hodiny. Pořadatelé jsou navíc povinni oznámit chystanou akci nejméně tři dny předem. Mohou ale žádat o výjimku. „Město teď má konečně páky na to, jak se vypořádat s podnikateli, kteří provozují diskotéky v rozporu se zákonem,“ říká tajemník Městského úřadu Krnov Igor Kozelek. Podle Krnovanů je v současné době největším problémem budova Silesie v Mikulášské ulici, která není k pořádání diskoték a tanečních zábav zkolaudovaná, ty se tam ale přesto pravidelně konají.

Živnostenský i stavební úřad vedou proti majiteli i nájemcům Silesie několik řízení, zatím bezúspěšně. Zastupitelé si mnoho slibují právě od nové vyhlášky, která jim umožní udělit za porušení pravidel pokutu až do výše 200 tisíc korun, nebo odebrat živnostenský list. „Pokud se mladí lidé měli kde bavit, tak to teď zanikne,“ rozčiluje se majitel Silesie Karel Šustek. „Už ale mám stejně plán, jak tu vyhlášku obejít,“ dodává vzápětí. Kdo se tedy bude radovat naposled, se teprve ukáže.

Reportáž Veroniky Glötzerové (zdroj: ČT24)