Cyklostezka Poohřím už slouží turistům

Karlovarsko – V Karlovarském kraji dokončili poslední úseky cyklostezky Poohřím. Je to souvislých 46 kilometrů trasy s vyloučením aut. Investice, kterou z větší části pokrývají dotace, má přispět k oživení turismu. Podnikatelé této příležitosti zatím moc nevyužívají.

Cyklisté nebo bruslaři nastoupí na trasu v Chocovicích u Chebu a dostanou se až ke Svatošským skalám na kraji Karlových Varů. Většinou úplně nová asfaltová stezka vede na břehu vodácké Ohře. Projektanti dbali na to, aby jenom místy protínala silnice s automobilovou dopravou. To platí i pro projížděná města, jako jsou Kynšperk, Sokolov nebo Loket.

Náměstek hejtmana Karlovarského kraje Petr Navrátil (ČSSD) uvedl, že cyklostezka stála zhruba 350 milionů korun. Lidé si ji pochvalují, přesto říkají, že jim zatím chybí místa k odpočinku či k občerstvení. Petr Navrátil k tomu dodal, že příležitost uvidí každý podnikatel, který se půjde přesvědčit, kolik lidí stezku využívá.

Reportáž Zdeňka Soukupa (zdroj: ČT24)

Kraj chce především s přispěním dotací pokračovat se stavbou cyklostezky dál podél toku Ohře. Z Karlových Varů přes Ostrov, Klášterec a Kadaň. Má dojít k propojení s páteřní cyklotrasou na severu Čech. Náklady se mají vyšplhat na půl miliardy korun.