KV Arena projde po požáru rekonstrukcí

Karlovy Vary – V těchto dnech začala hlavní fáze oprav podzemní části multifunkční KV Areny, kterou loni v září poškodil požár. Práce si vyžádají náklady kolem devíti milionů korun a mají být hotové do podzimu, kdy začne další ročník hokejové extraligy. Kvůli poškozenému suterénu přišla aréna o část parkovacích míst a provizorně byla nahrazena většina technických rozvodů. Kromě oprav bude v hale posílen i bezpečnostní systém za dva miliony korun - přibude více kamer a také oplocení, díky čemuž by měl být lépe kontrolován pohyb osob.

Do konce června by měly být hotovy práce na vyhořelých elektrických sítích. Začala také sanace poškozeného stropu, která bude trvat déle než měsíc. Rekonstrukce bude pokračovat nepřetržitě včetně víkendů.

Další etapou oprav bude rekonstrukce povrchu podlahy a stěn suterénu, včetně poškozených izolací. Podle jednatele areny Romana Malečka mají být všechny práce, pokud se neobjeví neočekávané technické problémy, hotové před spuštěním chlazení a výrobou ledu na obou plochách v hale. Spojovací tunel mezi hlavní a tréninkovou halou, jímž se pohybují rolby pro úpravu ledu, byl po požáru dočasně provizorně vyztužen. „Před začátkem další hokejové sezony budou garážové prostory opět k dispozici veřejnosti,“ konstatoval Maleček.   

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

V KV Areně hořelo pouhý den před zahájením finálových zápasů basketbalového mistrovství světa žen. Pořadatelům akce se naštěstí podařilo sehnat náhradní rozvody elektřiny a technologie, desítky brigádníků vyčistily halu od sazí, a šampionát nebyl ohrožen. Požár způsobený technickou závadou na zaparkovaném automobilu byl dosud největší pojistnou událostí města.