Padesát mladíků v kuklách si udělalo párty v nákupním centru

Ostrava – Návštěvníky ostravského Shopping parku vyděsila včera odpoledne skupina 50 maskovaných mladíků v kuklách, kteří tančili, křičeli a zapalovali světlice. Vběhli do jedné z restaurací, kde tančili na stolech, a ohrozili i malé děti ve skákacím hradu. Podle policistů nebyl nikdo z návštěvníků obchodního centra zraněn a tanečníci nezpůsobili ani žádné škody na majetku. Policie skupinu zadržela a podezírá je z výtržnictví, hrozí jim až dva roky vězení. Podle všeho jde o vyznavače nového stylu hardbass.

„Bylo to šílené, měli jsme hrozný strach. Nikdo nevěděl, co se stalo. Vypadali jako nějaké komando,“ řekl Moravskoslezskému deníku jeden ze svědků. Podle listu si mladíci akci fotografovali a natáčeli na kamery. Právě příznivci hardbassu šokují veřejnost hromadným tancem za zvuků elektronické hudby a záběry pak vyvěšují na internet. Podle některých informací by mezi nimi mohli být i fotbaloví chuligáni a pravicoví radikálové, jak je tomu v jiných evropských zemích.

Na místě zasahovaly desítky policistů a také členové zásahové jednotky. Na služebnu předvedli 49 lidí. „Policisté zajistili také věci, důležité pro trestní řízení, například několik masek či kukel, kterými byli maskováni,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Policie žádá všechny svědky, aby se jí přihlásili. Na parkovišti mohli mladíci také poškodit některá auta.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)