Praha chce ukončit smlouvu na vydávání radničního měsíčníku

Praha - Praha chce ukončit smlouvu se společností Tardus na vydávání radničního měsíčníku Listy hlavního města Prahy. Měsíčník dostávají Pražané zdarma do schránek, město za něj platí přes 20 milionů korun ročně. Listy vycházejí v nákladu asi 600 tisíc kusů. Rozhodnutí oznámil po dnešním jednání rady pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS), který už dříve v médiích uvedl, že chce šetřit a náklady na měsíčník se mu zdají příliš vysoké. Společnost Tardus byla podle některých médií v minulosti spojována s vlivnými podnikateli Michalem Voráčkem a přítelem bývalého primátora Pavla Béma Romanem Janouškem.

„Rada rozhodla o zahájení kroků směřujících k ukončení smlouvy se společností Tardus na vydávání Listů hlavního města Prahy,“ řekl Svoboda. Další podrobnosti ale nechtěl uvést s tím, že o záměru musí Praha nejprve informovat druhou stranu, tedy společnost Tardus.

Desetiletou smlouvu s městem má společnost Tardus podle Svobody od roku 2004. Celkem by tak společnost mohla získat podle dřívějších informací Mladé fronty Dnes asi 234 milionů korun. Zprávy uveřejněné v listech přitom podle informací často vytvářejí pracovníci tiskového oddělení pražského magistrátu. Náklady na jedno číslo jsou tak za sazbu, tisk a distribuci poměrně vysoké.