Dva mrtví při srážce s kamionem u Vamberka

Vamberk - Při srážce s kamionem u Vamberka na Rychnovsku zahynuli dnes ráno řidič sanitky a pacient. Dva těžce zranění byli transportováni do nemocnice, informovala o tom mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková. Silnice I/11 mezi Rybnou a Vamberkem byla uzavřená sedm hodin. Příčinu nehody policie dále vyšetřuje.

Nehoda se stala po 4:00, vůz záchranné služby se při předjíždění traktoru čelně střetl s kamionem, řekla mluvčí. Těžce zraněn byl řidič kamionu, který byl převezen do nemocnice v Ústí nad Orlicí, a třetí člověk ze sanitky. Rychlá záchranná služba jej transportovala do nemocnice v Hradci Králové.

Provoz na silnici byl obnoven v 11:00. „Na místě zůstávají policejní hlídky, které budou případně zpomalovat dopravu, protože silnici na místě nehody budou ještě za provozu čistit silničáři. Ve vyšetřování nehody nadále pokračujeme,“ řekla Kacálková.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Podle ředitele Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Jiřího Maška byla sanitka při čelním střetu s kamionem zcela zničena, její hodnota bez přístrojů se pohybuje kolem dvou milionů korun. „Celkovou škodu zatím nemáme vyčíslenou, o příčině střetu nechci spekulovat, to je věcí vyšetřování policie,“ řekl Mašek. „Bohužel, vždycky je jednou poprvé, v hradecké záchrance jsme takhle těžkou nehodu se smrtelnými následky dosud neměli,“ doplnil.

Podle hasičů převážela sanitka pacienta do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou, řidič sanitky předjížděl traktor se zapnutým výstražným zařízením.

Tragická nehoda sanitky se v Královéhradeckém kraji stala již v červnu 2009 u Červeného Kostelce na Náchodsku. Sanitka, která rozvážela pacienty po dialýze, náhle vyjela do protisměru a narazila do mostku. Při nehodě zemřel jeden člověk, další při nehodě zraněný zemřel později v nemocnici. Tři lidé utrpěli zranění.  

Odtah havarované sanitky
Zdroj: ČT24