Kino v Orlové po zásahu vandalů a zlodějů mimo provoz

Orlová - Letní kino v Orlové ničí vandalové. Neznámý pachatel poškodil promítací plátno a dva dny nato někdo ukradl zvukové zařízení. Případ šetří policie. Kino bude část léta uzavřené. Co bude dál, není jasné. Nájemní smlouva mezi Orlovou a současným provozovatelem letního kina vyprší v září. Do výběrového řízení na další pronájem areálu se přitom nikdo nepřihlásil. Vedení města tak lesopark s letním kinem nejspíš převede pod dům kultury.

Po útoku vandala a krádežích je kino mimo provoz. „Výroba nového plátna trvá asi tři týdny, reprobedny se musí někde repasovat, musí se někde sehnat, protože v dnešní době na letní kino nemá cenu dávat nové věci,“ stěžuje si provozovatel kina Vácalv Přeček z Astra cinema s.r.o. 

Případ vyšetřuje policie. „Případ šetříme jako přečin poškozování cizí věci. Předběžně odhadovaná škoda je 20 tisíc korun,“ informovala Zlatuše Viačková, policejní mluvčí. 

Reportáž Lucie Křížkové (zdroj: ČT24)

Provozovatel letního kina firma Astra cinema s.r.o. má s městem nájemní smlouvu od roku 2001. Podle ní by měl provozovatel areál také hlídat. Jenže společnost se brání, že to nejde.

„Ten areál je velmi velký a to nelze uhlídat. Je tady hodně bezdomovců a areál je láká, aby sem chodili přespávat,“ popisuje Přeček. 

Město proto uvažuje buď o elektronické ochraně celého areálu, nebo o kamerovém systému, který by byl přímo napojen na pult na městské policii.