Levý břeh Ohře má být v Chebu centrem sportu

Cheb - Zhruba 183 milionů korun by měly stát úpravy levého břehu Ohře v Chebu. Město chce s pomocí dotace zanedbanou část města předělat na sportovně-rekreační areál. Na předfinancování investice si město vezme úvěr 145 milionů korun. Areál v celém rozsahu ale město upraví, jen pokud získá dotaci, o kterou už dříve požádalo.

Úpravy levého břehu mají navazovat na investice, které město vložilo před pěti lety do areálu na protějším břehu Ohře. Zatímco takzvaná Krajinka je spíše odpočinkového charakteru, levý břeh by měl být zaměřen více sportovně. Kromě rekonstrukce atletického stadionu by tam měly být cyklostezky, lanové centrum a další sportoviště.

„Přesné náklady budou zřejmé až po výběrovém řízení. Financování bude zajištěno z úvěru a asi 40 milionů korun by dalo město z vlastních zdrojů,“ uvedl starosta Chebu Pavel Vanoušek (ČSSD). Jasno v tom, jestli dotaci získá, by měl mít Cheb zřejmě už o prázdninách. Pokud ano, práce na úpravách areálu by mohly začít už na podzim.

Podle Vanouška by ale bylo možné některé části projektu realizovat i bez dotace. Šlo by například o kanalizaci, která je také potřebná pro rekonstrukci vily, kterou město poskytlo Farní charitě pro budoucí azylový dům a další sociální služby.